Blue Dot Energy CD

blank

Als  je op een van de buttons klikt (korte of lange versie) kom je op een pagina waar je de CD kan afluisteren. Rechts bovenaan deze pagina  vind je een pijl zoals in dit zwarte vlakje hierboven. Klik daarop en het bestand wordt op je computer geladen.

Even wat uitleg over het gebruik van de meditatie CD
Op de workshop krijg je een CD met 2 versies. Een korte en een lange versie. Beide versies kan je hier downloaden,
Normaal is het van belang de lange versie eerst een keer te luisteren. Die gaat in kleine stappen door het lichaam om de Blue Dot Energy te ontdekken en op te wekken.

Als je de lange versie hebt geluisterd begrijp je het opwekken van de blue Dot Energy met de korte versie beter. De korte versie is slechts 15 minuten en wordt gebruikt om de hele dag voldoende energie te hebben om veel mensen te kunnen helpen. Of om zelf meer energie te krijgen.

Neem elke morgen even 15 minuten de tijd om de Blue Dot Energy te luisteren, je zult er geen spijt van hebben.
Doe het niet in de avond, dan kan je waarschijnlijk niet slapen van de energie.

Leren toepassen van de Blue Dot Energy

Voordat je naar de Blue Dot Energy audio gaat luisteren en de Blue Dot Energy voor de eerste keer zelf gaat opwekken kan je, als je dat gemakkelijker vindt, ook nog eerst oefenen met een partner om alle delen van je lichaam eerst eens goed te leren voelen. Het maakt het ook makkelijker om daarna de visualisatie met de audio te doen.

Heb je op dat moment niemand die je daarmee kan helpen dan kan je het natuurlijk ook zelf via de visualisatie gaan doen.

Het geeft niet als je je gedurende de gehele visualisatie niet volledig kunt focussen of de energie voelt. De CD is door jarenlange ervaring ontwikkeld zodat wat nodig is in het onderbewuste wordt opgenomen. 

Leren focussen op je hele lichaam.

De volgende oefeningen zijn ontworpen om je vermogen om energie gewaar te zijn te vergroten en om te leren je hele bewustzijn op specifieke punten van het lichaam te richten. Concentreer je op het ontwikkelen van een gevoel voor de resonantie van een bepaald deel van het lichaam wanneer het in een diep ontspannen staat verkeert.

Oefening met partner

Lichaam sensaties voelen met behulp van een partner.

Voor deze oefening dien je alle kunststof of leren kleding te vermijden omdat je de energiestroom beter kunt voelen als je natuurlijke vezels draagt.
Ga op een stoel zitten met je benen op een krukje. Ontspan je diep, (3 ademhalingen)

Zet de CD of mediaspeler aan een luister dan de CD en de aanwijzingen van Jeannette.
Laat je partner je leiden in de volgende oefening in lichamelijk gewaar zijn:

 • Laat je partner je linkervoet (tenen) lichtjes aanraken. Voel de huid die je voet omgeeft, het bloed dat er doorheen stroomt, de botten en de spieren die erin zitten.
 • Hef één vinger op om je partner te laten weten dat het tijd is om verder te gaan.
 • Houd de vibrerende sensaties vast terwijl je je aandacht richt op de plek die je partner vervolgens aanraakt.
 • Laat je partner weten wanneer je klaar bent om verder te gaan naar het volgende punt door opnieuw een vinger omhoog te steken.
 • Wanneer je de bovenkant van het dijbeen bereikt, houd dan het tintel gevoel in dat been vast, terwijl je partner verder gaat met dezelfde punten op je andere voet en been aan te raken.
 • Ga op deze wijze je hele lichaam af met behulp van je partner, om je lichamelijke gewaar zijn te verdiepen. Als je je op de verschillende delen van het lichaam focust, neem dan de tijd om zoveel mogelijk energie op te bouwen.

 • Wanneer je in de oefening bent aangekomen bij de kruin, laat je je partner de energie omhoog brengen door lichtjes langs je lichaam vanaf voeten naar boven te vegen naar de kruin toe, met korte donzige bewegingen van de vingertoppen. Richt je op het voelen van de beweging van de energie, visualiseer, en ervaar hoe de energie in een paar seconden langs je lichaam omhoog stroomt
Wanneer je thuis oefent zou je partner de volgende punten kunnen aanraken:

Ga naar het linker been en raak te tenen zachtjes aan.
dan de wreef
de hiel
de enkel
Dan het onderbeen daarna de knie en daarna het bovenbeen

Herhaal dit met het andere been

Raak daarna stapsgewijs aan
Het onderlichaam
bovenlichaam
schouders
nek

Ga dan naar de linker arm
raak de vingers van de hand aan.
dan de hand
dan de pols
dan de onderarmen daarna de bovenarm
herhaal dit met andere arm
Als laatste
kin neus oren
midden voorhoofd hersenen
kruin

Oefening met visualisatie

Zelfstandig lichaam sensaties voelen

Zelfstandig oefenen voor het omhoog halen van de energie:

 • Neem de tijd, en richt je goed op het tintelen dat op elk punt zal optreden.
 • Laat de energie naar boven stromen door het tin-telende gevoel omhoog te trekken van je tenen tot je kruin.
 • Voel hoe de energie pulserend door je lichaam stroomt.
 • Intensiveer nu deze energie zoals op in de visualisatie is aangegeven.
 • Stuw de energie via je voeten je lichaam uit en laat dan de energie weer terugstromen je lichaam in en voel hoe je cellen elke keer meer en meer van deze energie kunnen opnemen.
 • Laat de opgebouwde energie sterk uitstralen naar een plek waar jij het nodig hebt of naar je handen en vingertoppen om het helingsproces van een cliënt te bevorderen.

 • Probeer je aan te leren om deze visualisatie ‘s morgens te doen, je zult je na een week energieker en vrolijker voelen.

  Als je de Blue Dot Energy ECHT goed wilt leren te gebruiken kom dan naar onze workshop!